Корн-дог, або сосиска на паличці, незважаючи на свою майже сторічну історію, сьогодні завойовує дедалі більшу популярність на ринку фаст-фуду. Одягнена в кукурудзяне або пшеничне тісто сосиска, прямо на очах стає апетитно пахнучою і хрумкою. Корн-дог готується тут і зараз, тому завжди свіжий та гарячий. Перехожим важко встояти від спокуси, а незвичайний вид сосиски на паличці ще більше підганяє цікавих покупців.

 

На відміну від хот-догу, «кукурудзяний собака» зручно їсти, а простота приготування суттєво економить час на перекушування. Перевага новинки в тому, що вона гармонійно вписується як в асортименти точок фаст-фуду, так і в меню високої кухні. Існує безліч варіацій, які відмінно доповнять спиртне та прохолодні напої.

Сосиска в тесті - бізнес-ідея. Де відкриватись

Для організації бізнесу з продажу корн-догів не потрібна пекарня, просторі приміщення та дороге обладнання. Почати можна з встановлення вуличних наметів біля виходів із метро, ринків чи поблизу навчальних закладів. Прийнятним є також розміщення всередині кафе та торгово-розважальних центрів. Запорука успіху – вдале розташування точки, що гарантує високу прохідність, і гарна якість продуктів, що використовуються.

Сосиска в тесті - обладнання

З необхідного обладнання головне - апарат для приготування корн-догів. Корн-апарат - зручний та компактний. Залежно від потужності та обсягу завантаження його вартість коливається в межах $500-1000.

Апарат діє за принципом контактного гриля, запікаючи сосиску у фігурному тесті. Здатний виробляти до 50 корн-догів на годину. Крім того, за його допомогою можна випікати солодкі десерти. об'ємні вафлі з фруктовою начинкою.

Великий плюс цих апаратів – простота в обслуговуванні.

 

 

Для приготування тесту знадобиться планетарний міксер. Міксери бувають з різним обсягом діжі (чаша для вимішування), тому вибираючи прилад, варто враховувати передбачуване разове завантаження (кг) та кількість необхідного тесту (літри). Наприклад, є міксери з разовим завантаженням до 5-6 кг та об'ємом діжі 10-20 л. Такий міксер незамінний також у приготуванні різноманітних соусів, кремів та мусів.

Не обійтися без холодильної шафи або міні-холодильника ($200-800). У разі обмеженого бюджету спочатку можна зберігати продукти, що швидко псуються, в ізотермічній сумці (у межах $50). Також знадобляться робочий стіл та торговий намет. Дуже практичне рішення – пересувний прилавок (від $500).

Приготування

5 хвилин - і корн-дог готовий! Все, що потрібно – замішати сметаноподібне тісто за простим рецептом, заповнити ним спеціальні поглиблення апарату та закласти сосиски на дерев'яних паличках. Тісто рівномірно запікається при температурі 180°, надаючи сосисці апетитний золотистий колір та аромат фритюру. Можна використовувати різні добавки до тесту, які роблять корн-дог пікантнішим на смак. Підійдуть бекон, гриби та сир, кетчуп чи гірчиця.

Переваги бізнес-ідеї з продажу корн-догів:

Широка аудиторія потенційних покупців і зростання попиту на фаст-фуд. В Україні оборот на ринку швидкого харчування за останні два роки збільшився майже на третину.

Відсутність цього продукту конкуренції на ринку.

Демократична ціна та більш ніж прийнятна собівартість.

Організація точок корн-догів не потребує значних фінансових та тимчасових витрат.

Устаткування недороге та зручне у використанні.

Готуються корн-доги просто і швидко.

При грамотному підході бізнес окупиться вже за кілька місяців.

Корн дог (сосиска в тесті) представлений у нашому магазині в розділі «Устаткування для корн догів»

Популярні моделі

21 117 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Настільний планетарний міксер на 7 літрів. Разове завантаження: 2 кг. Швидкість обертання: 75 - 660 об / хв. Дежа: знімна. Робочий орган: підйомний. Напруга: 220 В. Потужність: 0,28 кВт.
22 284 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Барний міні холодильник 119 л. Фрігобар + ... +10 С. Кількість полиць: 3. Охолодження статичну.

Сосиска в тесті - бізнес ідея: питання та відповіді

Що таке корн дог?

Сосиски в тесті з кукурудзяного борошна

Яке обладнання потрібне для продажу корен-догу?

Апарат для корен-догу, холодильник, блендер - це основне обладнання.

Де можна продавати корн доги?

Будь-яка локація, яка відповідає вимогам санітарії: торговий центр, кіоск.

Який прибуток від торгівлі корен догами?

Собівартість продукту менше 50%. Оренда, зарплата, кількість продажів залежить від точки.