У цьому огляді ми розповімо, на що звернути увагу при покупці професійної м'ясорубки для ресторану, кафе, кулінарії.
Як вибрати професійну м'ясорубку
Ключові характеристики професійної м'ясорубки
Промислова м'ясорубка щодня зазнає великих навантажень, тому при її виборі варто звернути увагу на такі параметри:
- потужність та продуктивність
- наявність реверсу
- матеріал робочого органу
- комплектація (система ножів)
Потужність і продуктивність. Виробник вказує максимальну потужність, яку м'ясорубка може розвивати короткочасно (1 – 1,5 хв.), робоча потужність, зазвичай, вдвічі нижча від номінальної. Професійна м'ясорубка для ресторану та кафе щодня має робити велику кількість фаршу і, відповідно, витримувати величезне навантаження.
Загальна рекомендація – що потужніше, то краще.
При виборі м'ясорубки слід враховувати той факт, що прилад не може працювати безперервно. Через кожні 15-20 хв. необхідно робити технологічну паузу на 5-10 хв., щоб двигун і підшипники охладнулися. Тому при виборі м'ясорубки за продуктивністю це потрібно враховувати.
Рекомендація: вибирайте м'ясорубку за продуктивністю на один рівень вище від розрахункової.
Реверс. Реверс – це здатність шнека обертатися у зворотний бік. Реверс допомагає очистити шнек від жилок та плівок без розбирання м'ясорубки.
Рекомендація: корисна робоча функція.
Матеріал робочого органу. Важливим фактором є матеріал шнека промислової м'ясорубки. Алюмінієвий шнек красиво виглядає, легко очищається, проте він не розрахований на подрібнення грубої котлетної сировини.
Рекомендація: віддавайте перевагу шнеку з нержавіючої сталі.
Система ножів. У спеціалізованих магазинах можна купити м'ясорубки з різним набором ножів
- класичний набір (enterprise) (односторонній ніж, підрізні грати) - розрахований на продукт високого якості з незначною кількістю сполучної тканини (передбачено, як правило, для невеликих закладів)
- напівунгер (нерухомі підрізні грати, грати з великими отворами, двосторонній ніж) - подрібнює м'ясо двічі за кожен прохід, може перемелювати грубе другосортне м'ясо
- повний унгер (нерухомі підрізні грати, грати з великими і дрібними отворами, двосторонній ніж) – може перемелювати другосортне м'ясо.
Рекомендація: технолог повинен підібрати систему ножів, виходячи зі специфіки закладу.
Додаткова комплектація. Наявність додаткових насадок може суттєво розширити функціональні можливості промислової м'ясорубки. Багато виробників комплектують м'ясорубки пластиковими насадками для заповнення кишкової оболонки ковбас або отримання трубочки з фаршу (для кеббе), є також насадка для одержання томатної пасти.
Наші прості та дієві поради дозволять вам купити якісну професійну м'ясорубку, яка прослужить на кухні ресторану чи кафе не один рік.
Професійні м'ясорубки представлені в нашому магазині в розділі «Професійні м'ясорубки»
Популярні моделі
Професійна м'ясорубка продуктивністю 1,6 кг / хв. Система ножів: Enterprice. Насадки: 3 решітки для фаршу. Режим реверс: є. Напруга: 220 В. Потужність: 0,33 кВт.
Промислова м'ясорубка продуктивністю 120 кг / год. Система ножів: Enterprice (1 нож і 1 решітка). Режим реверс: немає. Захист від перевантажень. Двигун вентильований. Напруга: 220 В. Потужність: 0,8 кВт.
Промислова м'ясорубка продуктивністю 120 кг / год. Система ножів: Enterprice (1 нож і 1 решітка). Режим реверс: немає. Двигун вентильований. Напруга: 220 В. Потужність: 0,8 кВт.
Професійна м'ясорубка продуктивністю 160 кг / год. Система ножів: ентерпрайс. Напруга: 220 В. Потужність: 0,75 кВт.
Промислова м'ясорубка продуктивністю 80 кг / год. Система ножів: Enterprice (1 нож і 1 решітка). Режим реверс: немає. Двигун вентильований. Напруга: 220 В. Потужність: 0,37 кВт.
Промислова м'ясорубка продуктивністю 240 кг / год. Система ножів: Enterprice (1 нож і 1 решітка). Режим реверс: немає. Захист від перевантажень: є. Напруга: 220 В. Потужність: 1,2 кВт.
Що запитують при виборі професійної м'ясорубки
Яку професійну м'ясорубку для їдальні вибрати на 220 або 380 В.?
Можна до м'ясорубки докупити насадку для томатної пасти?
Залежить від конкретної моделі. Наприклад, м'ясорубку Celme MEM 22 можна укомплектувати насадкою для томатної пасти Celme PASSAPOMODORO
Професійна м'ясорубка може працювати безперервно більше години?
Потрібно прочитати інструкцію конкретної моделі. Найчастіше через 20 хв. безперервної роботи необхідно зробити паузу 10 – 15 хв.