Коли на вулиці спекотно і організм постійно потребує додаткового охолодження, на виручку любителям кави приходять холодні кавові напої. Відвідувачам кав'ярень давно полюбилися фраппе, міст, латі айс, тортині та багато інших варіантів холодної кави. Але одним із улюблених коктейлів справжніх кавових гурманів по праву залишається шейкерато.

Секрети приготування шейкерато

Як уже говорилося, в основі коктейлю лежить еспресо. Треба сказати, що справжній італійський еспресо – ndash; це не просто досить міцна кава. Для нього завжди відбирають зерна сильного обсмаження, при цьому дуже важливо, щоб напій не мав горілий аромат або смак.

Для шейкерато слід брати подвійне еспресо, щоб смак коктейлю не вийшов водянистим і не зіпсував враження про напій. Варто зазначити, що в процесі приготування гаряча кава виливається на лід, і це не тільки зберігає її смакові характеристики довше, але й додає нових відтінків.

Посуд приготування в даному випадку – шейкер, в нього міститься кілька кубиків льоду і ложка цукрового сиропу. Після цього додається готова кава, вміст шейкера закривається і енергійно збивається кількома рухами. Потім можна додати різноманітні ароматні доповнення. Комусь до душі освіжаючий смак шейкерато з лікером «Бейліс», а деякі воліють як особливість коктейлю використовувати грапу, ваніль або кілька крапель лимона. Ще раз струсити і після збільшення об'єму та появи ніжної світлої пінки вилити вміст шейкера на заздалегідь підготовлений келих. Все, чудо-коктейль готовий!

 

Як подавати шейкерато?

Цілком природно виникає питання, в чому ж запропонувати шейкерато гостям. Для цього коктейлю не передбачено спеціального посуду, тому напій зазвичай подають у коктейльному або винному келиху. Келих варто попередньо охолодити, для цього можна використати кілька кубиків льоду.

Прикраса коктейлів має велике значення, оскільки індивідуальний підхід, безперечно, привертає увагу гостей. Не варто боятися експериментувати, адже важливе завершення коктейлю – ndash; це гарна подача. Не виняток і шейкерато – зазвичай його просто посипають зверху шоколадною стружкою або какао і прикрашають часточкою апельсина.

Але є ще один спосіб прикраси – шоколадно-апельсиновий краст. Звичайний винний келих можна зробити куди більш привабливим, якщо вмочити змочені апельсиновим соком краї шоколадної стружки. При цьому аромат цитрусу та шоколадна насолода зроблять смак коктейлю яскравішим.

Достойно оцінити цей холодний еспресо можна не тільки в спекотні дні, багато гурманів привчили себе вживати цей напій у будь-яку пору року. Але коли в літню спеку тіло вимагає свіжості, а душа - кава, шейкерато стане універсальним рятувальним кругом. Хіба можна відмовитись від ароматної прохолоди?

Устаткування для приготування кави представлене в нашому магазині в розділах «Кавомашини» та «Кавомолки»

Популярні моделі

193 041 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Двухпостовая автоматична професійна кавоварка з капучинатором. Обсяг бойлера: 11 л. Потужність: 3,35 кВт.
59 839 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійна бункерна кавомолка з дозатором з електронним управлінням. Ємність бункера: 0,6 кг. Кавомолка жорна: d 64 мм. Потужність: 0,3 кВт.
68 941 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Напівавтоматична ріжкова кавоварка з капучинатором. Потужність: 1,2 кВт.

Шейкерато кава рецепт - питання та відповіді

Чим замінити шейкер у домашніх умовах?

Будь-якою ємністю, наприклад, банку з кришкою.

Звідки назва шейкерато?

Холодний кавовий напій готують у шейкері.

Як подавати каву шейкерато?

Спеціального посуду не передбачено, тому зазвичай напій подають у коктейльному або винному келиху.

Яка кава найкраща для приготування шейкерато?

Суміш арабіки з невеликою кількістю робусти.