Сучасні кавоварки можуть за лічені секунди майстерно приготувати будь-який напій на основі кави. Для закладів сфери HoReCa професійна кавоварка – це можливість забезпечити високу якість та швидкість обслуговування, стабільні смак та порційність напоїв. Підібрати кавоварку допоможуть рекомендації щодо вибору в цьому огляді.
Автоматизовані апарати допомагають виключити негативний вплив на сервіс людського фактора та частково вирішити проблему з дефіцитом професійних баристів. Суперавтомати дозволяють налагодити безперебійний сервіс у закладах з великим потоком. у фастфудах, великих кав'ярнях.
Лідерами у виробництві кофемашин по праву вважаються італійці. Знайомство з модельним рядом Nuova Simonelli на нашому сайті це підтвердить. Втім, можна підібрати цілком гідні варіанти у іспанців та швейцарців. Зокрема, це представлені в інтернет-магазині La Cafetta та Jura.
Вибір професійної кавомашини для кафе та ресторанів будується не тільки на фінансових можливостях, але також на статусі та форматі закладу, асортименті кавової карти та наявному потоці клієнтів.
Так, закладам, в яких ставлять завдання забезпечити великі обсяги кавових напоїв стабільної якості, оптимальним придбанням стануть автоматичні кавомашини.
Напівавтоматичні ріжкові кавомашини актуальні у невеликих кафе, які роблять ставку на досвід бариста та на каву високої якості.
У свою чергу багатофункціональні традиційні еспресо-машини доречні у закладах преміум-класу з нормою до 150 порцій на годину. Класичний приклад – готелі, де часто проводять конференції та презентації з численними кава-брейками.
Професійна кавоварка як вибрати
Вартість кофемашин, як правило, формують популярність бренду, матеріали та наявність додаткових «фірмових» функцій. Пропонуємо перелік параметрів, що визначають вибір професійної кавомашини. Отже:
Ручний або автоматичний тип керування. Автоматика не потребує спеціальних навичок.
Висока потужність, що дозволяє швидше готувати напої.
Об'єм бойлера. Чим більше літраж, тим стабільніша пара, а значить – якість напоїв. Краще зупинитись на двобойлерній системі або однобойлерній, але з функцією швидкої пари.
Наличие технологии контроля температуры от первой до 100 чашки, которая исключает недоваренные и пережаренные напитки.
Датчики давления бойлера и помпы.
Подогрев чашек, которого требует технология приготовления эспрессо и ристретто.
Возможность произвольно устанавливать дозировку кофе и готовить напиток на любой вкус.
Автоматический капучинатор или насадка «панарелло». Первый способ «развязывает» руки и предотвращает ошибки.
Индивидуальная регулировка температурного режима каждого раздаточного узла.
Система самодиагностики, позволяющая вовремя определить и устранить ошибку.
Практичность и удобство эксплуатации.
Качество материалов и комплектующих. Предпочтительнее выбирать аппарат с металлическими холдерами, и корпусом из нержавеющей стали.
Оперативное и качественное сервисное обслуживание.
Правила эксплуатации кофемашин
Только сервисный ремонт. Никакой «самодеятельности».
Чтобы жесткая вода не портила вкус кофе и детали оборудования, эксперты рекомендуют установить систему фильтрации.
Тщательная промывка холдеров и очистка групп от остатков кофе обязательна в конце дня.
Желательное замачивание холдеров в специальном растворе дважды в неделю.
Еженедельная чистка машины «слепым» холдером.
Заменять жернова кофемолки советуют в среднем после 10 тысяч порций кофе.
Необходимо проводить полную диагностику оборудования минимум раз в год. Основная масса современных кофемашин автоматического типа снабжены программой чистки и промывки гидросистем. С накипью справляются специальные таблетки, которые легко найти в магазинах по продаже кофейного оборудования.
Оборудование для приготовления кофе представленно в нашем магазине в разделе «Кофемашины»
Популярные модели
Напівавтоматична кавова машина з капучинатором. Продуктивність: 70 чаш. / День. Панель для підігріву чашок. Обсяг бойлера: 3 л. Потужність: 2 кВт
Напівавтоматична ріжкова кавоварка з капучинатором. Потужність: 1,35 кВт.
Напівавтоматична професійна кавоварка для кафе, ресторану. Дисплей: сенсорний, кольоровий TFT. Двопостова ріжкова кофемашина Потужність: 7,3 кВт.
Профессиональная кофемашина как выбрать - вопросы и ответы
Какие модели кофемашин популярны?
У нас чаще спрашивают кофемашины Nuova Simonelli
Какое оборудование необходимо в кофе-точку?
Это индивидуально. Наши специалисты помогут подобрать кофемашину и другое оборудование для точки по продаже кофе.
Надо ли ставить фильтр для воды для кофемашины?
Мы рекомендуем поставить сначало фильтр умягчитель, затем фильтр тонкой очистки. Таким образом более дорогой фильтр тонкой очистки прослужит дольше.
Какие профессиональные кофемашины популярны?
Наибольшим спросом пользуются кофемашины с двумя группами..
Кто может настроить кофемашину ?
Специалист. Температура воды, скорость подачи, помол и т.д., все это настраивает специалист.