Бізнес з виробництва попкорну є вигідним вкладенням коштів, що приносить високий прибуток (близько 55%). До плюсів такого бізнесу відносять: мінімальні фінансові витрати та швидка окупність обладнання. Для відкриття однієї невеликої точки продажу повітряної кукурудзи достатньо суми в 1000 $. До основних труднощів можна віднести пошук вигідного розташування з великою прохідністю людей.

Для встановлення обладнання з виробництва попкорну потрібна площа не менше ніж 3 м. кв. У теплу пору року можлива торгівля просто неба в парках, на центральних вулицях, поряд з визначними пам'ятками міста, в зоопарках. Проте мінусом вуличного бізнесу є сезонність, оскільки холодного часу попкорн купують неохоче. У закритих приміщеннях, таких як торгові центри, палаци спорту або кінотеатри, такі проблеми відсутні, незважаючи на те, що прохідність значно нижча, а вартість продукту вища. Так різниця у ціні вуличної повітряної кукурудзи та кукурудзи у кінотеатрі становить близько 3-5 гривень.

Устаткування для попкорну

Все обладнання для попкорну умовно поділяється на основне та додаткове. До першого типу відносяться безпосередньо апарати для приготування попкорну, до другого - вітрини для попкорну, карамелізатори та візки для попкорну. За допомогою додаткового обладнання із традиційної точки продажу можна зробити автономний магазин.

Апарати для попкорну

Як правило конструкція всіх апаратів однакова: металевий корпус, прозорі стінки з термоплексу або загартованого скла, пластиковий купол, металевий котел, термостат, теплонагрівальні елементи і перемішувач, який запобігає пригоранню пластівців, що готуються. Діапазон робочих температур у таких апаратах варіюється від 200 до 240 °C. Нагріваючись до високої температури, кукурудзяні зерна вибухають і утворюють повітряні пластівці.

Як вибрати апарат для попкорну

Апарати для попкорну розрізняються масою завантаження зерна та кількістю споживаної електроенергії. У принципі, за словами фахівців, якість кінцевого продукту не залежить від виду апарату, а залежить від використовуваної сировини та дотримання послідовності технології. Вартість апарату варіюється від 400 – 1700$. При виборі попкорн – машини, в першу чергу, слід виходити з передбачуваного обсягу продажу. Апарати для попкорну за обсягом котла поділяються на три великі групи: малі (4-8oz) - котел у 6 унцій дозволяє готувати до 3,8 кг/годину (135 порцій) середні (12-18oz) – котел у 16 унцій – до 9кг/год – (320порцій) великі (від 20oz) котел в 48 унцій - до 27кг/ч – (970порцій)

 

Візки для попкорну

Візок для попкорну використовується для встановлення на неї апарата або вітрини. Вона сконструйована таким чином, щоб у ній можна було зберігати денний запас сировини та упаковки. Основна перевага цього виду обладнання полягає в його мобільності, яка дозволяє без особливих труднощів змінювати місце торгівлі. До того ж яскравий зовнішній вигляд надає певної вишуканості торговій точці та приваблює клієнтів.

 

 

Вітрини для попкорну

Теплова вітрина для попкорну призначена для презентації та зберігання вже приготовленої повітряної кукурудзи у теплому стані. Таке обладнання, встановлене на прилавку продуктового магазину або будь-якій іншій торговій точці, суттєво впливає на ефективність продажу попкорну. Для виготовлення теплових вітрин, як правило, використовується скло, алюмінієвий профіль та харчова нержавіюча сталь, підігрів відбувається за допомогою ТЕНів. Вітрини для попкорну можуть бути одинарними, подвійними тощо. Завдяки внутрішнім перегородкам у вітрині можна викладати попкорн різного виду.

 

Карамелізатори

Карамелізатори – професійне обладнання для фас-фуду, призначене для обробки вже приготовленої повітряної кукурудзи рідкою карамельною сумішшю або для перемішування її з різноманітними смаковими добавками. Процес карамелізації дуже простий: готовий попкорн засипають у ємність, яка вже наповнена розігрітою карамеллю, потім включають спеціальний міксер, який забезпечує рівномірність покриття. Продуктивність даного обладнання може бути різною, тому підібрати апарат, що максимально відповідає вимогам виробництва, не складе труднощів.

 

Вартість стартового комплекту

Для організації однієї точки з продажу попкорну необхідно купити (назви дано для прикладу):

Апарат для приготування попкорну КИЙ-В АПК-П-150 - 3360 грн

Зерно для попкорну Weaver Caramel 1 мішок (22,68 кг). – 432 грн

Олія кокосова для попкорну OKI жовта (22,68кг) – 984 грн

Додаток смаковий солодкий Glaze Pop ящик (22,68кг) – 114 грн

Стакани для попкорну 1000шт. – 126 грн. Разом: сума дорівнює приблизно 5000 грн.

Собівартість 1 склянки кукурудзи (0,7л/24г):

1. З одного мішка зерен попкорну Vogel Premium 22,7 кг виходить близько 1000 порцій, відповідно собівартість 1 порції попкорну 0,7л обходиться (59$/1000 порцій = 0,059$);

2. 1 відро кокосової олії OKI (22кг) використовується для 5 мішків кукурудзи (80 $ / 5 мішків = 16 $ / 1000 порцій = 0,016 $); 3. Склянка об'ємом 0,7л = 0,05 $;

Таким чином витрати на упаковці та сировині на 1 порцію 0,7л. приблизно рівні 0,059 $ + 0,016 $ + 0,05 $ = 0.0125 $, сюди ж слід додати вартість оренди, транспортні витрати, оплату електрики та зарплату продавця.

Устаткування та сировина представлені в нашому магазині в розділі «Устаткування для попкорну»

Популярні моделі

Ціна: 16 490 ₴

Special Price 14 490 ₴

Купити

Є в наявності

- 13% Супер ціна!

Ви економите 2 000 ₴

Ціна: 9 900 ₴

Special Price 8 780 ₴

Купити

Є в наявності

- 12% Супер ціна!

Ви економите 1 120 ₴

Ціна: 18 680 ₴

Special Price 16 390 ₴

Купити

Є в наявності

- 13% Супер ціна!

Ви економите 2 290 ₴

Як вибрати апарат для попкорну - питання та відповіді

Хочу купити недорогий апарат попкорну, які популярні бренди?

У нас частіше запитують апарат попкорну українського виробництва КИЙ-В або китайського виробництва Airhot, GoodFood, EWT INOX

Чи можна апарат і візок для попкорну виготовити в одному дизайні?

У нас є таке рішення, візок та апарат для попкорну виконані в одному дизайні.

Чи надаєте гарантію на обладнання для попкорну?

На все обладнання надається 12 міс. гарантії