Поява на ринку конопіци обумовлена багатьма причинами. «Конусна піца», «піца в ріжку», «піца-стаканчик», «піца-конус» (у ходу різні варіанти назв піци в їстівному стаканчику) набуває все більшої популярності.

Популярність бізнесу з продажу конопици обумовлена кількома факторами:

• Простота організації бізнесу з нуля або як додаткова послуга

• Висока окупність

• Відсутність кулінарної освіти у працівників

• Вуличне шоу. Під час приготування покупець бачить весь процес у деталях, переконуючись у тому, що апетитна піца ще й здоровий продукт.

Піца-конус, як новий напрямок у фаст-фуді, це справжня вулична їжа і при цьому конкурентний продукт, який уміщається в одній руці, не обпалює пальці, не кришиться і не пропускає рідину. Ситність продукту та його невисока вартість забезпечують популярність у цільової аудиторії. Смакова палітра є нескінченною і залежить тільки від власника бізнесу або від побажань покупців. Тут використовуються класичні інгредієнти для піци (сир, томати, м'ясо, шинка, гриби, цибуля) та солодкі начинки (шоколадний крем, фрукти, заварний крем, горіхи), що не потребують випічки в печі. Форма піци може бути різною: конус, стаканчик, парасолька, він же сомбреро.

Технологія приготування конопіци:

1. Замісити тісто.

2. Розділити на рівномірні частини та сформувати з них кульки.

3. Помістити кульку з тіста в прес для випікання форм, придавити, і через 1-2 хвилини вийняти готову склянку.

4. Стінки випеченої склянки змастити томатним соусом, всипати заздалегідь підготовлені овочі та м'ясо, зверху посипати тертим сиром.

5. Помістити виріб з начинкою на 1-2 хвилини в піч.

Конопіца - бізнес

В Україні конусна піца набирає популярності, і в цьому сегменті серед гравців ринку представлені постачальники та виробники наступних країн: Україна, Італія, Корея, Китай, Туреччина та Греція.

Сьогодні найдорожчі моделі – однопостові та 4х-постові преси для піци в конусі та однопостові для піци у формі парасольки. Залежно від потенційної завантаженості точки продажу можна придбати і багатопостові апарати для комбінованого випікання основ (одночасне виготовлення конусів та парасольок за один цикл).

Примітно, що на вітчизняному ринку розбіжність у ціні на обладнання досить відчутна. Так, вартість пресів для виготовлення конусів (виробництво України, компанія КИЙ-В) починається від 84 766 грн (однопостовий механічний прес для конусів, 46 шт./год), а чотирипостовий механічний термопрес продуктивністю 184 конуси на годину обійдеться в 21 498 грн. Аналогічні преси для конопіци зарубіжного виробництва дорожчі в рази. Причому більш висока ціна не завжди гарантує більшу технологічну складність, продуктивність та ін.

Конопіца - прибутковий бізнес

Виробники та постачальники обладнання для піци-конус заявляють, що рентабельність цього виду бізнесу дуже висока. Так, наприклад, середній термін окупності одного комплекту обладнання (прес для основи, піч для піци, теплова вітрина) становить 3 місяці, за умови, що в день реалізується не менше 100 одиниць конопиці.

Технологи з легкістю прорахують рецепт та собівартість однієї кульки тесту та начинки для готового конуса (в середньому це 0,4 грн та 3-8 грн відповідно). Середня собівартість готової піци становить 6 грн. Прийнятна для гаманців покупців накрутка можна в діапазоні 200-300% (15-20 грн). Середній показник місячного прибутку складає 45 тисяч гривень. Якщо на точці запропонувати додаткові позиції (напої, снеки тощо), то прибуток збільшиться.

Ознайомча таблиця розрахунку рентабельності:

Кількість точок продажів з точки/день Виручка, грн/1 день Сировина/грн/день Зарплата продавця/ грн/день Оренда /грн/день Прибуток /грн/день Прибуток грн/місяць
1 150 3000 900 200 200 1500 45000

 

Щомісячні видаткові статті бізнесу:

• Витрати на інгредієнти

• Заробітна плата продавця

• Оренда місця (якщо йдеться про вуличний продаж)

• Електроенергія та комунпослуги

• Податки

• Інші витрати

Обладнання для конопіци

Прес для коно піци

Обладнання, що є основою якісного продукту і тому потребує ретельного вибору та, у порівнянні з іншими елементами комплекту, значних витрат.

Принцип роботи преса для конусів: конуси (верхня матриця), що формують, опускаються у форму (нижня матриця), куди перед цим помістили заготовку з тіста. Конуси, розплющуючи тісто, формують заготівлю. Протягом наступних 1-2 хв. основа для піци пропікається за нормальної температури близько 200-300 градусів. Потім прес піднімається і заготовки можна дістати з нижніх форм або зняти з конусів. Форми покриті тефлоновим покриттям, що виключає пригоряння. Обидві матриці нагріваються під час приготування заготовки, що гарантує швидку та рівномірну випічку.

Моделі пресів відрізняються:

• кількістю заготовок за один цикл.

• формою заготівлі (конус, парасолька, стаканчик)

• продуктивністю (30-400 штук на годину. іноді параметр описують кількістю форм за зміну - до 3000 шт.)

• показником потужності (0,6-3400 кВт)

• типом апарату (механічний, напівавтоматичний, автоматичний)

• наявністю регулювання температурного режиму, у тому числі й роздільного

• додатковими опціями (таймер, датчики готовності та ін.)

Прес для конопіци - як вибрати

При виборі преса необхідно визначити потік покупців, і в залежності від цього вибрати кількість форм та продуктивність.

Окрім цього, зверніть увагу на такі нюанси, які мають бути у хорошого апарату:

Антипригарне покриття на верхньому та нижньому конусі виключає пригорання та прилипання тесту до конусів. Наприкінці робочої зміни апарат достатньо протерти сухою серветкою. Для пресу без тефлонового покриття необхідні додаткові зусилля для догляду та засоби для миття.

"Схоплювання" кромки стаканчика до верхнього конуса забезпечує простоту та легкість вилучення стаканчиків з апарата.

Плавне та незалежне регулювання температури верхнього та нижнього конуса окремо дає можливість отримати гарну і добре пропечену зсередини стаканчик. Преси з роздільним терморегулюванням для верхніх та нижніх матриць дають можливість контролювати ступінь запікання з двох сторін.

Паровідвідний клапан виключає розрив конусів під час випікання. Завдяки чому не потрібне додаткове формування тесту перед завантаженням у прес. Наявність клапана гарантує випікання конуса правильної форми.

Важільний механізм, який полегшує підйом верхньої частини преса. Апарати іноземних брендів оснащені механізмом, ручку якого потрібно піднімати нагору. У моделях компанії КИЙ-В механізм влаштований таким чином, що для підняття верхньої частини преса ручку потрібно опускати вниз.

Універсальність. Можливість випікати склянки різних розмірів.

 

Якщо конопиця є додатковою пропозицією в кафе чи ресторані, то можна обмежитися покупкою тільки преса для конусів, інше обладнання напевно вже є на кухні закладу.

Піч для запікання конопіци

Устаткування для випічки вже наповненого конуса (цей етап пропускається у разі, якщо ріжок наповнюється солодкими начинками).

Конус з начинкою поміщають у ротаційну або конвекційну піч на 1-2 хвилини.

Якісна піч гарантує рівномірне прогрівання внутрішнього простору та правильну випічку заготовки з начинкою.

Печі бувають:

• однорівневі та багаторівневі

• конвекційні та ротаційні.

У першому випадку повітря в печі за допомогою вентилятора розподіляється рівномірно по всій камері, у другому випадку – листки обертаються під дією струменя гарячого повітря.

В якості печі може використовуватися пароконвектомат або звичайна духова шафа.

Теплова вітрина для конопіци. Як вибрати.

Устаткування необхідне для демонстрації та зберігання вже готових конусів піци. Може бути як звичайною вітриною з полицями, так і спеціальною, що має функцію обертання, обладнаною полицями з отворами для конусів або знімними підставками.

Функціональний дизайн. Прозорі стінки вітрини дозволяють покупцеві вибрати ріжок.

Обертання продукції. Забезпечує рух підставок або полиць із нержавіючої сталі, а також легкий доступ до продукту та естетичність демонстрації товару.

Внутрішнє підсвічування. Створює необхідне освітлення та сприяє контролю за виробами.

Термостат. Дозволяє виставити необхідну для підігріву продукції температуру всередині вітрини та підтримувати її.

Устаткування представлене в нашому магазині в розділі «Устаткування для конопіци»

Популярні моделі

Ціна: 32 890 ₴

Special Price 28 950 ₴

Купити

Є в наявності

- 12% Супер ціна!

Ви економите 3 940 ₴

Ціна: 36 288 ₴

Special Price 31 890 ₴

Купити

Є в наявності

- 13% Супер ціна!

Ви економите 4 398 ₴

Тістоміс

Тістоміси встановлюють безпосередньо на точці продажу або якщо піца - додаткова стаття доходу, на кухні закладу. З урахуванням того, що одна заготівля важить близько 70-140 гр, а середня кількість піц, що продаються в день, становить 50-100 одиниць, то для однієї торгової точки в день достатньо одного тістомісу продуктивністю 5-7 кг за цикл.

 

 

 

Плюси застосування тістомісу на точці:

• невеликі апарати зручні на стадії розвитку бізнесу

• покупець бачить, що тісто для піци виготовляється безпосередньо на місці продажу

• покупець та продавець впевнені у свіжості продукту

Плюси застосування тістомісу на кухні:

• економія місця на точці реалізації

• оперативна подача тесту (одним шматком або вже розділеного на порції) чи готових стаканчиків

• Можливість одночасного обслуговування кількох точок продажу конопиці

Додаткове обладнання для конопіци

До списку додаткового обладнання можуть входити:

ваги (для порціонування та зважування інгредієнтів), овочерізки, холодильні камери (для зберігання тіста та начинки).

 

 

 

 

Ваги представлені в нашому магазині в розділі "Вагове обладнання"

Популярні моделі

6 316 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Електронні фасувальні ваги до 2 кг. Настільні торгові ваги з ЖК дисплеєм. Вбудований акумулятор. Похибка: 1 гр. Розмір платформи: 241х192 мм. Платформа з пластмаси.
6 316 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Електронні фасувальні ваги до 20 кг. Торговельні ваги з ЖК дисплеєм. Вбудований акумулятор. Похибка: 10 гр. Розмір платформи: 247х192 мм. Платформа з пластмаси.

Конопіца: бізнес, обладнання - питання та відповіді

Хочу купити обладнання для конопіци, які популярні бренди?

Найпродовніший - український виробник КИЙ-В

Де взяти рецепт для випікання конопіци?

У паспорті апарату є рецепт, випробуваний на апараті КИЙ-В

Продаж конопіци це прибутковий бізнес?

Дуже індивідуально. Ми знаємо точки, які працюють не один рік.

Чи надаєте гарантію на обладнання для випікання конопіци?

На все обладнання надається 12 міс. гарантії