Почесне місце серед десертів належить морозиві. Його вживають незалежно від пори року та використовують як додатковий продукт для коктейлів, каву-гляссе, сорбетто, граніто та багатьох інших десертів.
Ресторатори все частіше замислюються про придбання спеціального обладнання для виготовлення та зберігання власного морозива.
З появою фризерів для виробництва морозива кафе та ресторани отримали можливість самостійно готувати його в обсягах до 15 кілограмів на годину.
Як фризер працює?
Приготувати морозиво на професійному рівні без фрізера практично неможливо. Фрізер – це спеціальний апарат, який використовують для швидкого та якісного приготування різних видів морозива.
Всередині фризер знаходиться потужний мотор (або навіть два), що обертає лопаті міксера в середині заморожує циліндра. Стінки циліндра за допомогою компресора постійно охолоджуються. З бункера в циліндр надходить суміш, яку перемішує міксер. Отримана збита маса після замерзання або вивантажується в ємність або дозовано подається в склянки. По суті, вся робота обладнання зводиться до одночасного насичення повітрям, перемішування та заморожування попередньо приготовленої рідкої суміші для морозива до температури −4°С −8°С.
Якими бувають фризери?
Сьогодні серед відвідувачів ресторанів та кафе найбільш популярні м'яке морозиво та джелатто. Сучасні фрізери відрізняються кінцевим продуктом: є менш складні фрізери – для м'якого морозива і для молочних коктейлів, а є складніші – для джелатто та комбіновані. Розглянемо, у чому саме відмінності.
1. Фризери для м'якого морозива. Процес приготування м'якого морозива передбачає змішування, дозрівання та заморожування з одночасним збиванням. М'яким його назвали через відсутність етапу загартовування, обов'язкового виготовлення твердого морозива. Такі фрізери, як правило, невеликих розмірів і дозволяють подавати десерт прямо з машини до стаканчиків. Це дуже зручно для маленьких закладів, де немає можливості тримати великогабаритні установки та зберігати приготовлену продукцію. Якщо раніше такий апарат дозволяв виробляти один смак морозива, то на даному етапі великим попитом користується система “2+1”. Вона передбачає паралельне приготування двох різних смаків десерту та третього додаткового (суміш першого та другого, зазвичай виходить двоколірне морозиво).
2. Фризер для молочних коктейлів. Кінцевий продукт цих апаратів нагадує за смаком і консистенцією морозиво, що розтануло. Такі агрегати призначені для приготування та швидкої подачі коктейлів без зберігання. У деяких фризерах для коктейлів передбачені спеціальні ємності для подачі потрібного типу сиропу, а в деяких додавати сироп доводиться самостійно безпосередньо в суміш для коктейлю. Другий варіант менш зручний, зате дозволяє розширити асортименти холодних десертів, що пропонуються в кафе або ресторані.
3. Фрізери для джелатто. Тверде морозиво (Джелатто) виготовляють у спеціальних батч-фрізерах. При експлуатації такого апарату з'являється унікальна можливість готувати морозиво з натуральними наповнювачами, оскільки в циліндр заморожування батч-фризер можна додати подрібнені фрукти, ягоди, горіхи. Це, а також широкий асортимент сиропів, топінгів та інших добавок дозволяє готувати тверде морозиво з огляду на будь-які сезонні уподобання відвідувачів. Стандартний цикл приготування джелатто складається із багатьох процесів. На відміну від м'якого морозива, цей вид десерту потребує додаткового обладнання. Готове тверде морозиво потрібно помістити в холодильну шафу швидкого заморожування або низькотемпературну вітрину для подальшого загартовування. Зберігати його слід у морозильній камері з температурою не менше −17°С, інакше морозиво ризикує втратити потрібну консистенцію або навіть потекти.
4. Комбіновані фрізери. Сьогодні ринок холодильного обладнання пропонує вже й комбіновані фризери для виробництва холодного та гарячого » морозива, а також кондитерських сумішей. Такі апарати дозволяють виготовляти кілька видів м'якого морозива та коктейлів.
Якщо морозиво потрібно продемонструвати відвідувачам, прийнято використовувати ще й вітрину, якщо вироблені обсяги морозива передбачають зберігання продукту, тоді варто подбати про спеціальну морозильну камеру.
Сучасні фрізери також бувають різної виробничої потужності та габаритів, що дозволяє підібрати таке обладнання і для маленьких кафетеріїв, і для великих ресторанів.
Фрізери та вітрини для морозива представлені в нашому магазині в розділах «Фрізери» та «Витина для морозива»
Популярні моделі
Ви економите 4 841 ₴
Фризер для м'якого морозива. Смаки: 2 + 1. Обсяг бункера: 3,5 + 3,5 л. Продуктивність: 20 л / год. Потужність: 1,7 кВт.
Фризер для м'якого морозива. Смаки: 2 + 1. Обсяг бункера: 7 + 7 л. Продуктивність: 11-16 кг / год. Потужність: 1,7 кВт.
Як працює фризер для морозива - питання та відповіді
Для чого у фризері потрібна повітряна помпа?
Фрізер з повітряною помпою робить морозиво повітряним, збільшує його в обсязі.
Який фризер краще купити китайську чи італійську?
Питання більше фінансове. Складну техніку, як фризер, краще купувати європейську чи американську
Чи вигідно продавати морозиво?
Собівартість 100 гр. морозива менше 50%. Далі набувають чинності інші фактори.
Чи буває фризер для дому?
Так, у нас є у продажу фризери для домашнього використання.