Мексиканський фаст-фуд міцно увійшов до раціону городян та туристів по всьому світу. Поєднання простоти та екзотики швидкої їжі «з перчинкою» дозволяє їй впевнено обживатися і наших просторах, викликаючи завидний апетит у різновікової публіки. Тож власники мереж мають привід серйозно придивитися до цієї кулінарної концепції.
Каліфорнійський приклад
Еталоном сервісу мексиканського фаст-фуду визнано Каліфорнію з її голлівудським блиском, тихоокеанським колоритом та засмаглими серфінгістами. Саме тут мексиканська кухня з найдавнішим родоводом на планеті знайшла свою нову успішну нішу. у закладах швидкого харчування.
Фаст-фуд по-мексиканськи представлений у Штатах кількома видами. Це або сімейний ресторанчик з обслуговуванням на кшталт «drive-in», - коли відвідувач отримує своє замовлення, не виходячи з авто, або заклади, що спеціалізуються на грилі (на кшталт &lquo;Rubio’s» і «El Pollo Loco»), або ж виключно на популярній страві «тако» («тако-шоп»). Відвідувачі можуть розраховувати на перекушування до 23.00, а в деяких точках – до 2 години ночі.
Незважаючи на подібне меню та невибагливий інтер'єр, заклади швидкого харчування мають величезний попит у приїжджих. Асортимент, на перший погляд, не дуже різноманітний - власники роблять ставку на варіації страв, здатні задовольнити мультикультурні уподобання численних відвідувачів.
«Родзинка» всіх без винятку меню – старовинні сімейні рецепти на основі простих, але дуже ситних та різних за смаком компонентів у поєднанні з гострими та поживними соусами. Непросто в цьому випадку доведеться фанатам картоплі фрі. Його подають в одному тільки місті штату – у Сан-Дієго. З напоїв окрім недорогого мексиканського пива в меню фаст-фудів можна замовити «здорові» охолоджувальні напої та коктейлі. У середньому сума чека з людини у подібних закладах рідко проходить 10-доларовий поріг.
Свято смаку та фарб
Мексиканський фаст-фуд – це рай для м'ясоїда. Як правило, м'ясо маринують і готують на грилі, щедро забезпечивши сиром, прянощами та національним інгредієнтом. перцем чилі. Клієнту легко загубитися серед соковитих тонко нарізаних стейків з яловичини (carne asada), ароматної тушкованої свинини (cartinas), пікантних відбивних свинячих (adobada) і вгодованих курей-гриль. Апетитну м'ясну ідилію доповнює сметана або традиційний соус з авокадо. гуакамоле. Морепродукти представлені в меню закладів тільки рибним фритюром і креветками. Ті, кому складно визначитися з вибором, і хто хотів би спробувати всього найсмачнішого відразу, оцінять американський концепт «серф-н-терф». Він передбачає подання дарів моря в одній порції з фірмовим стейком або відбивною.
При цьому мало хто з відвідувачів закладів швидкого обслуговування зможе відмовити собі в задоволенні насолодитися знаменитими ситними коржами, що на вигляд нагадують чи то шаурму, чи то сендвіч.
Піджарене на грилі м'ясо з усілякими овочевими та пряними наповнювачами загортають у тонке прісне тісто. Але головне, що традиційні рецепти приготування всупереч вивісці «фаст-фуд» обіцяють зберегти здоров'я клієнтів.
Найпоширеніші з мексиканських закусок – такос та бурітос. Перші нагадують той самий сендвіч: згорнутий навпіл величезний коржик-тортилья наповнений начинкою з м'яса різних сортів, морепродуктів, сиру, квасолі, цибулі та салату, а також приправлений гострими соусами або сметаною.
Словом «бурритос» мексиканці називають невеликих ослів, здатних транспортувати вантажі, що значно перевищують їх власну вагу. За національною стравою це прізвисько закріпилося невипадково: у прісний пшеничний або кукурудзяний корж хвацько загортають непомірного обсягу начинку з яскравих і ситних компонентів. Це може бути м'ясо, риба, боби, сир, томати. Вінчають закуску традиційні гострі соуси та холодне пиво.
Популярні моделі
Ви економите 1 500 ₴ Ви економите 1 900 ₴ Ви економите 4 540 ₴