Охолоджені напої та продукти в готельному номері - вже не розкіш, а скоріше невід'ємний атрибут. Наявністю послуги міні-бару сьогодні можуть похвалитися як висококласні готелі, так і підприємства класами нижче. Готельєри визнають, що у битві за симпатії та постійність клієнта доповнення номерного фонду компактним міні баром стає вагомою перевагою, що підвищує статус та прибуток готелів.
Барний холодильник у номері
Живлення – друга за прибутковістю стаття готельного заробітку, і досить часто саме «кімнатна їжа» виграє у прибутковості у готельних барів та ресторанів. Відповідно до досліджень, перед вмістом компактного холодильника не вдається встояти кожному третьому гостю. І це при тому, що і так завищена вартість всього набору може перевищувати добову оренду номера.
Комплектація апартаментів міні-баром є нормою для готелів категорії понад 3 зірки. Однак, прагнучи відповідності європейським стандартам, багато малих готелів намагаються доповнити свій сервіс цією послугою. Подібні витрати, за словами експертів, більш ніж виправдані.
Барний холодильник
Професійні міні-бари хоч і виконують однакову з холодильниками функцію охолодження, проте мають окремі особливості, що ідеально вписують їх у сферу гостинності. А саме:
Економічність. Технологія абсорбції, що застосовується в міні-барах, скорочує витрати готелю на електроенергію, дозволяючи при мінімальному споживанні електрики підтримувати постійний температурний режим у камері.
Безшумність. Абсорбційні міні холодильники можна встановлювати навіть поруч із ліжком гостя.
Екологічність. Устаткування виготовляється з безпечних та довговічних матеріалів, що отримали сертифікацію RoHS.
Компактність та функціональність. Спеціальні модифікації барних холодильників можуть монтуватись у меблі, не спотворюючи концепцію інтер'єру. Моделі зі скляними дверцятами зручно використовувати як вітрину, що збільшує шанси на реалізацію асортименту бару в кожному номері.
Опція автоматичного розморожування є у більшості сучасних моделей.
Можливість вибирати оптимальну температуру для охолодження різних напоїв.
Вибір холодильника для бару
Підібрати оптимальні габарити та конструкцію міні-бару для готелю сьогодні не складе труднощів. Представлені на ринку прилади об'ємом до 100 літрів, заввишки 80-100 см та до 50 см завширшки. Морозильна камера, як правило, у міні-барі відсутня. За принципом охолодження міні-бари поділяються на декілька видів:
Компресорні;
Термоелектричні;
Компресорне обладнання є найбільш доступним і економічним, проте його недолік – високий рівень шуму. Врятовані від цього вади лише найновіші моделі міні-барів. Серед них також зустрічаються зразки з морозильною камерою.
Термоелектричні прилади працюють безшумно, але їхнє слабке місце – схильність до впливу зовнішніх умов. Так, з підвищенням температури у приміщенні камера холодильного апарату «втрачає» холод.
Безперечним лідером на ринку професійних міні барів можна по праву назвати абсорбційний тип. Це обладнання працює без компресора, тому абсолютно безшумно. У той же час, міні-бари пристосовані тільки для охолодження, а не для заморожування продуктів. Ці холодильники все частіше використовуються в умовах будинку та офісу.
Обладнання, що працює за принципом абсорбції, дороге, тому найчастіше в індустрії гостинності застосовують міні-бари перших двох типів.
Справжнім помічником готельєра визнані прилади з автоматичним керуванням, які суттєво спрощують роботу та зменшують витрати. Автоматика робить міні-бари більш, ніж на 10% прибутковішими за звичайні аналоги. Таке обладнання дозволяє легко контролювати використання напоїв і закусок, що поміщені в камеру.
Система також допомагає скласти «смаковий портрет» гостя виходячи з його переваг. Це, у свою чергу, дає можливість своєчасно поповнювати міні-бари постояльців лише затребуваною продукцією, що значно підвищує прибутковість номерного фонду.
Міні бари представлені в нашому магазині в розділі «Міні холодильники»
Популярні моделі
Барний холодильник для напоїв 124 л. Фрігобар 0 ... +10 С. Тип охолодження: динамічний. Розморожування: автоматичне.
Барний холодильник для напоїв 208 л. Фрігобар 0 ... +10 С. Кількість полиць: 4. Тип охолодження: динамічний. Розморожування: автоматичне.
Міні морозильник 83 л. Тип охолодження: статичний. Розморожування: ручне.
Барний холодильник як вибрати - питання та відповіді
Які барні холодильники частіше купують?
Великим попитом користуються абсорбційні міні холодильники
Яких виробників міні холодильників ви порадите?
У нас частіше запитують моделі: Tefcold, GGM Gastro, Frosty
Чи підходить міні-бар для зберігання вина?
Міні бар служить для охолодження напоїв, але не для зберігання вина
Чи допоможе менеджер з вибором міні-бару?
Звісно, досвідчений персонал допоможе підібрати міні холодильник.