Чистота – непорушна вимога для закладів сфери послуг. Якщо про свіжість ресторанних серветок, уніформи або білизни в готелях до 3 зірок, зазвичай дбають підрядні фірми, то готелям вище категоріям належить мати власну пральню. Фахівці зазначають, що саме наявність послуги прання та чищення білизни найчастіше визначає вибір готелю. Своя міні-пральня може суттєво полегшити життя не лише «зоряним» закладам. Розглянемо, в яких ситуаціях вигідно вкластися в «велике прання».
Читати даліЯк працює шафа шокової заморозки
Рідкісний шеф-кухар не мріє про прилад, здатний у лічені рази прискорити обслуговування гостей без шкоди для смаку та якості фірмового меню. Недарма сьогодні в авангарді професійної кухні стоїть тандем пароконвектомат – камера швидкого заморожування. Про переваги та користь останнього поговоримо в нашому огляді.
Читати даліПрофесійна сушильна машина як вибрати
Традиційне сушіння білизни на мотузках впевнено йде в минуле. Тим більше, якщо йдеться про великі обсяги прання. У сфері гостинності з підсушуванням білизни делікатно та без незручностей допомагають упоратися сучасні сушильні машини. Спеціальні барабани рівномірно та ефективно видаляють вологу, дбаючи про цілісність виробів різних типів тканини. Що являє собою сушильне обладнання і на що орієнтуватися при виборі техніки - розберемо в нашому огляді.
Читати даліПрофесійне прасувальне обладнання
Бездоганно випрасувану білизну та скатертини розкажуть про ресторан та готель більше рекламних проспектів та вивісок. Невипадково професіонали індустрії гостинності роблять вибір на користь висококласних прасувальних машин, що гарантують ідеальну обробку текстилю на фініші.
Читати даліЯк працює фризер для морозива
Почесне місце серед десертів належить морозиві. Його вживають незалежно від пори року та використовують як додатковий продукт для коктейлів, каву-гляссе, сорбетто, граніто та багатьох інших десертів.
Ресторатори все частіше замислюються про придбання спеціального обладнання для виготовлення та зберігання власного морозива.
Читати даліБарний холодильник як вибрати
Охолоджені напої та продукти в готельному номері - вже не розкіш, а, швидше , невід'ємний атрибут. Наявністю послуги міні-бару сьогодні можуть похвалитися як висококласні готелі, так і підприємства класами нижче. Готельєри визнають, що у битві за симпатії та постійність клієнта доповнення номерного фонду компактним міні баром стає вагомою перевагою, що підвищує статус та прибуток готелів.
Читати даліКапучіно як приготувати
Немає більш затребуваного кавового напою, ніж Його Величність Капучино. На жаль, далеко не кожен барист знає, як правильно приготувати всіма улюблену каву з молоком. Популярність цього напою з кожним роком зростає дедалі більше, за споживанням його обганяє лише еспресо. Тому кожен ресторатор, що поважає себе, повинен подбати, щоб у його закладі подавали «правильний» капучіно.
Читати даліШейкерато кави рецепт
Коли на вулиці жарко і організм постійно потребує додаткового охолодження, на виручку любителям кави приходять холодні кавові напої. Відвідувачам кав'ярень давно полюбилися фраппе, міст, латі айс, тортині та багато інших варіантів холодної кави. Але одним із улюблених коктейлів справжніх кавових гурманів по праву залишається шейкерато.
Читати даліРистретто як правильно готувати
Секрет здорової бадьорості італійців міститься в глотці густого ароматного ristretto, який часто називають «коротким еспресо». При однаковій дозі меленої кави порція ристретто вдвічі менша за еспресо і майже наполовину швидше готується. Завдяки цьому із зерен виділяються тільки найцінніші речовини та олії, які роблять напій корисним та насиченим. Саме за міцність і багатий смак ристретто в Італії вважають справжнісіньким з усіх видів натуральної кави.
Читати даліДогляд за чавунним посудом
Доведено поколіннями: кухонний посуд з чавуну - найдовговічніший, а найзвичніші страви в ній виходять яскравішими і смачнішими. Однак, щоб чавунні вироби не втрачали своїх якостей і служили багато років, варто дотримуватись рекомендацій виробника. Пропонуємо ознайомитися з простими правилами з експлуатації чавунного посуду з емаллю та без покриття.
Читати даліВакуумне пакування продуктів
Заморські делікатеси, соковиті ковбаси, нарізки та напівфабрикати – ці та багато інших продуктів сьогодні сяють з прилавків прозорою упаковкою, привертаючи апетитним виглядом та свіжістю. У пошуках надійного та безпечного матеріалу для пакування товарів нинішні виробники активно переходять на вакуумні пакети. Економічність та захисні властивості роблять таке зберігання вибором №1 у харчовій індустрії.
Читати даліПароконвектомат Rational який вибрати
Якщо вашому закладу необхідний професіонал, здатний замінити до 40% стандартного теплового обладнання та взяти він понад половини технологічних процесів, - пароконвектомат вдале рішення. Сучасні технології дозволяють цьому апарату заощаджувати ваші ресурси, простір та час. Розглянемо переваги пароконвекційних печей нового покоління від експертів кухонного обладнання.
Читати даліВинний холодильник як вибрати
Справжнє вино, як відомо, продовжує «жити», розквітаючи неповторним « ;букетом» у кожній пляшці. Його смак - візитна картка закладу, тому ресторатори, які поважають себе, не економлять на умовах зберігання винотеки. Зрозуміло, не всі можуть дозволити собі облаштування класичного льоху. У цьому випадку забезпечити ідеальний для благородного напою клімат допоможуть спеціальні винні шафи. Дізнаємося, як вибрати підходяще «вино сховище».
Читати даліСосиска в тісті бізнес ідея
Корн-дог, або сосиска на паличці, незважаючи на свою майже сторічну історію, сьогодні завойовує дедалі більшу популярність на ринку фаст-фуду. Одягнена в кукурудзяне або пшеничне тісто сосиска, прямо на очах стає апетитно пахнучою і хрумкою. Корн-дог готується тут і зараз, тому завжди свіжий та гарячий. Перехожим важко встояти від спокуси, а незвичайний вид сосиски на паличці ще більше підганяє цікавих покупців.
Читати даліКоптильня гарячого копчення як вибрати
Копчення є одним з найпоширеніших способів теплової обробки продуктів рослинного та тваринного походження. Саме копчення є процесом витримування харчової сировини в камері насиченою димом, джерелом утворення якого служить тліюча деревина. Виділяють два основні види копчення: гаряче та холодне.
Читати даліКоптильня холодного копчення як вибрати
Що таке холодне копчення, і в чому його принципова відмінність від копчення гарячого? Вже із самої назви випливає, що приготування їжі відбувається при низьких температурах усередині коптильні (до 40 С) і багато в чому залежить від вологості повітря та температури навколишнього середовища. Фактично, відбувається сушіння продукту, оскільки за допомогою диму та солі (продукти попередньо засолюються) здійснюється його зневоднення та консервування.
Читати даліКоптильня для риби як вибрати
Страви з риби завжди становили значну частину нашого раціону. Останнім часом завдяки дослідженням вчених популярність рибних страв, багатих на корисні для людини хімічні речовини, зросла ще більше. Саме з цієї причини самостійне копчення риби в домашніх умовах є чудовою ідеєю, яка дозволяє не тільки збагатити наш раціон, а й суттєво заощадити кошти.
Читати даліКоптильня для дому, дачі - як вибрати
На сегодняшний день прилавки магазинов заполнены огромным количеством всевозможных копченостей, однако они, как правило, приготовлены с использованием консервантов и вредных добавок и не имеют натурального вкуса копчения. Именно поэтому, купить домашнюю коптильню – это вполне разумное и обоснованное желание.
Читати даліЯк вибрати апарат для попкорну
Бизнес по производству попкорна – является выгодным вложением средств, приносящим высокую прибыль (около 55%). К плюсам такого бизнеса относят: минимальные финансовые затраты и быстрая окупаемость оборудования. Для открытия одной точки по продаже воздушной кукурузы достаточно суммы в 1000 $. К основным трудностям можно отнести поиск выгодного месторасположения с большой проходимостью людей. Для установки оборудования по производству попкорна требуется площадь не меньше 3 м. кв.
Читати даліКонусна піца - п'ять рецептів
Здавалося б, які складнощі можуть виникнути при приготуванні тіста для піци? Однак за всієї простоти рецептурного складу отримати смачну і по-справжньому італійську заготівлю для конусної піци досить складно. Щоб потік клієнтів був невичерпним, пропонуємо вашій увазі рецептуру дріжджового тіста для конус-піци, ретельно прописані технологічні етапи та п'ять рецептів зі смачною начинкою.
Читати далі