Промисловий тістоміс як вибрати

Для того щоб вибрати обладнання, необхідно, перш за все, орієнтуватися на дві речі: з яким тестом ви працюєте і яка кількість і в який час потрібні тестові заготовки, тобто продуктивність тістомісу.

Основні типи тістомісів:

спіральні;

горизонтальні;

вилочні.

Найпоширеніший тип тістомісильних машин - це спіральний тістоміс. Відразу скажемо про відмінність спірального тістомісу від планетарного міксера, тому що при підборі їх часто плутають між собою. У чому відмінність?

1. Спіраль тістомісильної машини завжди обертається навколо своєї осі. У планетарного міксера робочий орган обертається як навколо своєї, і планетарно по периметру дежи.

2. Спіраль у тістомісильних машин не знімна і не змінна. У планетарних міксерів в комплекті три насадки, відповідно робочий орган знімний і змінний.

3. Обертання діжі. У тістомісу діжа обертається навколо своєї осі, у планетарного міксера діжа завжди нерухома.

4. Спіральний тістоміс служить для замішування тіста більш щільної консистенції, а планетарний для тіста не густіший за сметану (н-р бісквіт, еклери)

Горизонтальний або Z - образний тістоміс служить для замісу крутого тіста з мінімальним вмістом вологи. Але такій тістомісильній машині не впоратися з м'яким тестом, що налипає на місильний блок і обертається разом із ним.

Вилкові тістоміси імітують ручний заміс, роблять тісто повітряним. Найчастіше їх обирають для випікання чіабатти та французьких багет, для випікання хліба.

Швидкість замісу тесту

Промислові тістоміси діляться на одношвидкісні та двошвидкісні моделі.

Одношвидкісні тістоміси використовуються, як правило, для замісу піцерійного тіста. Для замісу дріжджового хлібобулочного тіста рекомендується використовувати двошвидкісні тістомісильні машини.

Низька швидкість використовується для розмішування інгредієнтів, для їх рівномірного розподілу, висока швидкість для формування структури тесту.

При інтенсивному замісі частинки клейковини, з якої утворюється каркас тіста, руйнуються. Однак при подальшому активному перемішуванні молекули речовини створюють нові зв'язки. Тому на високій швидкості тісто виходить в'язким та пластичним.

При повільному замісі досягти високої в'язкості тесту неможливо. Однак маса, що приготована на низькій швидкості, має більш високу пружність.

Продуктивність:

Продуктивність промислового тістомісу визначає обсяг діжі в літрах та разове завантаження в кілограмах.

При замісі крутого тесту (тесту зі зниженою вологістю) рекомендується заповнювати лише пів діжі. Тому і діжу доведеться вибирати вдвічі більше за можливе разове завантаження, що звичайно збільшить витрати.

 Знімна діжа

У чому переваги моделі з знімною дежою. По суті, ця перевага проявляється лише наприкінці роботи. У моделі зі знімною дежою піднімається робоча частина, таким чином зручно та легше діставати тісто з діжі, зручно та легше мити машину наприкінці робочого дня.

Детальніше ознайомитися та купити промисловий тістоміс можна в нашому магазині в розділі "Тістоміси"

44 747 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Промисловий спіральний тістоміс з діжею 10 л. Продуктивність: 30 кг / год. Разове завантаження: 8 кг. Дежа: фіксована. Робочий орган: фіксований. Напруга: 220 В. Потужність: 0,37 кВт.
14 388 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Промисловий тістомісильник для крутого тіста з об'ємом діжі 8 л. Разове завантаження: 5 кг. Може використовуватися як Фаршмішалки. Дежа: не знімається, перевертається на 90 градусів. Функція реверс. Робочий орган: шнек. Кількість швидкостей: 1. Напруга: 220 В. Потужність: 0,55 кВт.
33 243 ₴
Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Промисловий вилочний тістомісильник для пекарні з об'ємом діжі 30 л., Двошвидкісний. Разове завантаження тесту: 20 кг. Дежа: фіксована. Робочий орган: фіксований. Напруга: 380 В. Потужність: 0,6 кВт.
38 527 ₴
Купити

закінчується

Варто звернути увагу:
Промисловий спіральний тістоміс для піци одношвидкісний. Об'єм діжі: 15 л. Разове завантаження тесту: 10 кг. Дежа: фіксована. Робочий орган: фіксований. Напруга: 220 В. Потужність: 0,370 кВт.
33 182 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Промисловий спіральний тістоміс 35 л., Двошвидкісний. Разове завантаження тесту: 13 кг. Дежа: фіксована. Робочий орган: фіксований. Напруга: 220 В. Потужність: 1,5 кВт.
26 892 ₴
Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Промисловий тістомісильник з об'ємом діжі 21 л. Продуктивність: 40 кг / год. Разове завантаження: 2-11 кг. Дежа: інерційно-обертається. Робочий орган: фіксований. Кількість швидкостей: 2. Таймер. Напруга: 380 В. Потужність: 1,5 кВт.