Переваги пароконвектоматів

Параконвекційна піч (пароконвектомат) є універсальним тепловим обладнанням здатним поєднувати 2 технології обробки продуктів – за допомогою конвекції та пари. Свою популярність пароконвектомати здобули завдяки низці переваг:

скорочення площі гарячого цеху та зниження витрат на електроенергію;

Універсальність - один пароконвектомат здатний замінити кілька видів теплового обладнання — Сковороду і плиту, що перекидається, духова і смажена шафи, конвекційна піч та ін.

при традиційній тепловій обробці м'яса за рахунок випарювання вологи втрачається майже третина його ваги, а в пароконвектоматі внаслідок парозволоження втрата ваги мінімізується;

завдяки приготуванню овочів на парі зберігаються поживні речовини та їх натуральний колір;

одночасне приготування різнопланових страв. Всі продукти готуються на різних режимах, і при цьому не відбувається змішування ароматів, оскільки пара, що обволікає продукти, не дає запахам поширюватися камерою.

Система керування пароконвектоматом

Пароконвекційні печі обладнані контролером, що складається із зовнішньої панелі керування та електронного блоку, що знаходиться всередині печі. Існує три види контролерів:

1. Базовий контролер є найпростішою системою управління, що має мінімум функцій. Регулювання та зміна режимів відбувається за допомогою повороту ручок.

2. Середній контролер має світлодіодні дисплеї на панелі, що вказують параметри та стан заданих програм.

3. Підвищений контролер уражає моделей, що мають більше 30 функцій. Такий контролер запам'ятовує та виробляє цілі кулінарні програми. Як правило, ці програми контролюють і ступінь готовності страви, тому відпадає потреба у використанні термощупу.

Температурні режими:

паровий режим (100 – 103 градуси) - продукти готуються без додавання води, застосування тиску або кип'ятіння. Продукти, приготовлені за такого режиму, зберігають максимальну кількість вітамінів та корисних властивостей;

режим конвекції (до 270 градусів) – нагрівання відбувається рахунок циркуляції сухого гарячого повітряного потоку. Ця функція призначена для смаження, випікання, розігріву та розморожування;

комбінований режим (до 2500 С) - поєднання гарячого повітря та пари, продукти можна гасити, випікати чи смажити, не використовуючи жир. Завдяки наявності пари запобігає підсушуванню продуктів, а наявність гарячого повітря забезпечує рівномірне прожарювання.

У бойлерних печах існує ще 2 додаткові режими:

режим розігріву (регенерації) - використання пари та конвекції, але, на відміну від комбінованого режиму, пара надходить набагато більше, що створює особливий мікроклімат, що запобігає продуктам від пересихання та перезволоження. Крім підігріву розморожування, цей режим ще використовується і для приготування делікатних страв;

функція низькотемпературної пари (33 - 99 градусів) використовується для приготування ніжних страв – десертів, кремів, цінних сортів риби тощо.

Види пароконвектоматів

Бойлерні пароконвекційні печі – це універсальне обладнання для кафе, їдалень та ресторанів. У таку піч входить пароконвектомат та конвекційна піч. У бойлерних пароконвектоматахах відбувається змішання пари з повітрям, яке потім циркулює на великій швидкості по всій камері, завдяки чому відбувається рівномірне приготування продукту. У пароконвектоматів з бойлерною системою пароутворення вода нагрівається в парогенераторі, що знаходиться всередині обладнання.

Переваги бойлерного пароконвектомату:

використовуються стандартні гастроємності;

витримують високі навантаження: здатні забезпечити 100% вологість повітря навіть при установці більше десяти гастроємностей;

наявність режиму низькотемпературної пари, що дозволяє готувати страви в делікатному режимі.

 Інжекторні пароконвекційні печі з фінансової точки зору є вигіднішими, тобто дешевшими за бойлерні. Пояснюється це тим, що у них відсутня окрема ємність парогенератора: пароутворення відбувається в самій камері, тому інжекторним пароконвектоматам не потрібне чищення бойлера від накипу, а це зменшує витрати на обслуговування. Недолік такого парконвектомату в тому, що неможливо точно регулювати об'єм пари.

 

На думку фахівців, інжекторні пароконвектомати ефективні при завантаженні від 4 до 10 гастроємностей, що цілком підходить для кухонь невеликих закладів. Якщо ж необхідне завантаження понад 10 гастроємностей, тоді краще купити пароконвектомат з бойлерною системою, тому що інжекторним печам не вистачить потужності, щоб підтримувати необхідний рівень вологості за таких завантажень.

Ознаки, за якими визначається надійність пароконвектоматів

1. Електродвигун – є однією із найдорожчих запчастин. Необхідно, щоб він був потужним, великим та міцним. Визначити це нескладно, достатньо подивитися на крильчатку конвекційного вентилятора, розташовану всередині робочої камери. Чим більший крильчатка, тим більше і електродвигун. При всій своїй потужності електродвигун, при закритих дверях, повинен працювати майже безшумно. Гучний звук може свідчити про неякісні підшипники, підвищену вібрацію та розбалансування.

2. Робоча камера – вона повинна бути міцною, герметичною та цільнозварною, причому звареною шовною, а не точковою зваркою. Так само як кріпильні елементи не повинні використовуватися саморізи. І взагалі, чим менше буде різного роду кріплень, тим краще. Робоча камера має бути виконана з товстої нержавіючої сталі. Зверніть увагу і на освітлювальні лампи, краще якщо вони будуть приховані за плоским склом, а не за циліндричними або плафонами, що вкручуються, щоб уникнути їх зачеплення гастроємностями і випадання.

3. Корпус – є однією з найголовніших частин пароконвекційної печі. В основі корпусу має бути зварний каркас, до якого кріпляться стеля, стінки, робоча камера, двері. Бічні стінки мають зніматися. Якщо передні і бічні панелі або дах і бічні панелі зроблені з одного листа, то такий корпус може дуже швидко розбовтатися і втратити жорсткість. Також необхідно звернути увагу на кріплення: повинні бути гвинти та болти, а не саморізи та шурупи, які згодом вигвинчуються самі собою.

4. Ручка та замок – ці деталі зазнають найсильніших навантажень, і як наслідок досить часто ламаються. Тому буде не зайвим звернути увагу на їхню надійність. Матеріал, з якого виготовлена ручка (пластик чи метал) не має значення. Єдине, краще уникати комбіновані ручки (метал + пластмаса), оскільки майже завжди місце, де з'єднуються два різнорідні матеріали є слабкою ланкою.

 

 

 

 

5. Злив – для його надійного з'єднання з каналізацією необхідно, щоб він стикувався зі стандартною сантехнічною трубою, діаметром 40-50 мм. При меншому діаметрі вони швидше засмічуватимуться. Зливний отвір з тієї ж причини не повинен бути не маленьким і мати захисні ґрати.

 

 

Як вибрати пароконвектомат

Розмір. Для невеликої кави підійде пароконвектомат з шістьма рівнями, для великого ресторану краще придбати з 10 (або кілька штук), для обслуговування багатолюдних банкетів з великою кількістю однакових страв оптимальними будуть моделі для підлоги на 20 рівнів. Дуже важливо правильно підібрати розмір пароконвектомату, тому що якщо розмір буде меншим, ніж потрібно, то така піч не задовольнить усі потреби закладу, а якщо ж він буде більшим, то відповідно буде займати і більше місця, споживати зайву воду, електрику, миючі засоби. Крім того, при неповному завантаженні камери знижується і стабільність робочої температури.

Зручність. Під зручністю розуміється: простота управління: пароконвектомат повинен мати зрозумілий інтерфейс;

Простота догляду: для того, щоб не виникало проблем при миття важкодоступних місць (простір між склом дверей, крильчатка вентилятора) всередині все повинно легко зніматися або відкриватися. Наявність ручного душу є додатковою зручністю, а відсутність зливу в каналізацію – незручністю;

 

 

 

 

Розташування дверей: іноді трапляється так, що після встановлення пароконвектоми на заплановане місце, стає вкрай незручно закладати в камеру продукти і витягати їх від туди, тому перед покупкою зверніть увагу на те, як відкриваються двері, вони можуть опускатися, розкриватися праворуч або ліворуч.

 

 

Пароконвектомати представлені в нашому магазині в розділі «Пароконвектомати»

Популярні моделі

221 166 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Пароконвектомат GN 1/1. рівнів: 10. Інжекторний. Програми: до 99. Напруга: 380 В. Потужність: 18,5 кВт. Призначення: Пекти гастрономічна.
442 332 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Пароконвектомат 600х400 мм. рівнів: 10. USB. Програми: до 256. Термощуп. Напруга: 380 В. Потужність: 21 кВт.
184 056 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Пароконвектомат на 7 рівнів для GN 1/1 або деко 600х400 мм. Інжекторні. Термощуп. Напруга: 380 В. Потужність: 10,8 кВт.

Пароконвектомат як вибрати - питання та відповіді

Хочу вибрати пароконвектомат, Які популярні бренди?

Лідерами у виробництві пароконвектоматів є італійські та німецькі виробники: Unox, Rational, Tecnoeka

Чи можна в пароконвектоматі готувати різні продукти?

Сучасні пароконвектомати дозволяють це робити, запахи не змішуються

Відмінність бойлерного пароконвектомату та інжекційного?

У бойлерному пароконвектоматі вже готова пара з бойлера надходить у камеру для підготовки, в інжекційному пароутворення відбувається в самій камері. У бойлерному пароконвектоматі можна встановити температуру пари, тоді як в інжекційному можна регулювати лише періодичність упорскування води в камеру.

Чи надаєте гарантію на пароконвектомат?

На все обладнання надається 12 міс. гарантії