У цій статті ми розповімо, на що звернути увагу при виборі професійного контактного грилю.

За допомогою професійного контактного гриля можна розігріти шаурму або паніні, приготувати гамбургери, м'ясні та рибні стейки, ковбаски, сендвічі, овочі з характерним рифленим малюнком та золотистою скоринкою.

Як вибрати професійний контактний гриль

Професійний контактний гриль являє собою дві смаженні поверхні, що щільно притискаються один до одного. Нижня поверхня прес-грилю стаціонарна (на неї викладаються продукти). Верхня поверхня рухлива. Вона має бути важка, щоб забезпечувати максимальний контакт жаровні з продуктами.

При виборі контактного гриля необхідно звертати увагу на наявність збалансованої пружини. З її допомогою встановлюється необхідна відстань між пластинами, щоб не пошкодити булочку та інші продукти різної товщини.

Притискний гриль для приготування шаурми краще вибирати з похилими пластинами для кращого відтоку зайвої рідини та рівномірного прогрівання.

Тип та матеріал поверхні

Поверхня контактного гриля може бути виготовлена зі сталі, чавуну або чавунного сплаву. Для професійного використання рекомендується вибирати поверхні, виготовлені з чавуну чи чавунного сплаву. Вони мають більшу вагу, високу теплоємність, рівномірно розподіляють тепло та забезпечують кращу притискну здатність. Сталеві поверхні більш дешеві, прості у використанні та очищенні, але поступаються якістю чавунним.

За типом поверхні притискні грилі можуть бути рифленими, гладкими або комбінованими. При виборі пристрою необхідно орієнтуватися на тип страв у меню закладу. На гладкій поверхні можна готувати сендвічі чи тости, на рифленій - обсмажувати м'ясо, стейки та інші продукти.

Найкращим вибором буде гриль з комбінованим варіантом поверхонь та кількома зонами нагріву - двопостові або однопостові.

Розмір поверхні

Вибір розміру поверхні гриля залежить від асортименту гриль-меню у ресторані, кафе, фуд-кортах та інших закладах громадського харчування.

При виборі контактного гриля для приготування шаурми необхідно орієнтуватися на розмір лаваша для її приготування (маленький, середній, великий).

Рекомендується надавати перевагу пристрою з більшою площею нагрівальної поверхні.

 

Потужність

Притискний контактний гриль повинен рівномірно нагрівається зверху та знизу, забезпечувати швидке якісне прожарювання продуктів. Чим більший розмір поверхні жаровні, тим потужнішим має бути пристрій. У професійних пристроях температура нагрівання досягає 300 °C.

При виборі потужності професійного гриля необхідно орієнтуватися на прохідність закладу. Для невеликих закладів підійдуть пристрої від 1,5 до 2 кВт. Для приміщень із середньою прохідністю від 2 до 3 кВт. Для великих закладів громадського харчування рекомендується купувати контактний гриль 3 кВт і більше.

Спосіб підключення

Контактний гриль може мати газове та електричне підключення. Газові грилі вимагають дозволу на встановлення та повинні підключатися фахівцями газового господарства. Встановлюються зазвичай у місцях, де немає можливості підключити електрику. Електричні контактні грилі не вимагають спеціальних умов підключення, крім електромережі.

Детальніше ознайомитися та купити професійний контактний гриль для ресторану, кафе та інших закладів фаст-фуду можна в нашому магазині в розділі "Грилі контактні"

6 537 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний притискної гриль для хот-догів з двома отворами. Потужність 0,8 кВт.
6 780 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний притискний гриль для шаурми, гамбургерів, стейків, хот-догів із рифленими поверхнями 400x270 мм. Потужність: 1,8 кВт
12 792 ₴
Купити

закінчується

Варто звернути увагу:
Професійний притискної гриль для шаурми, гамбургерів, стейків, хот-догів з рифленими поверхнями 340x230 мм. Потужність 2,2 кВт
12 792 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний притискної гриль для шаурми, гамбургерів, стейків, хот-догів з поверхнями 340х230 мм. Кількість постів: 1. Тип поверхні: низ - гладка, верх - рифлена. Потужність 2,2 кВт
4 662 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний притискної гриль для шаурми, гамбургерів, стейків, хот-догів з рифленими поверхнями 230x240 мм. Потужність 1,8 кВт
6 799 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний притискної гриль-тостер для шаурми, гамбургерів, стейків, хот-догів з рифленими поверхнями 340х230 мм. Потужність 2 кВт
6 863 ₴
Повідомити про наявність

Відсутній на складі

Варто звернути увагу:
Професійний притискної гриль для шаурми, стейків Рифлені робочі поверхні 500х390 мм. Зон нагріву: 1. Потужність 2,5 кВт.
5 167 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний притискний гриль для шаурми, гамбургерів, стейків, хот-догів із рифленими поверхнями 218x230 мм. Потужність 1,8 кВт
8 292 ₴
Купити

Є в наявності

Варто звернути увагу:
Професійний притискний гриль для шаурми, гамбургерів, стейків, хот-догів із рифленими поверхнями 530x360 мм. Потужність: 4 кВт