Як вибрати подрібнювач харчових відходів
Подрібнювач харчових відходів останнім часом стає дедалі популярнішим. Він дозволяє економити час, підтримувати чистоту на кухні та піклується про навколишнє середовище. Під час приготування їжі люди стикаються із накопиченням різних органічних відходів. Disposer (диспоузер) дозволяє перемелювати кухонні відходи та змивати їх через отвір раковини прямо у каналізацію. Є сантехнічним приладом циліндричної форми, який встановлюється під раковиною.
Зверніть увагу ― побутовий диспоузер не призначений для переробки великих кісток, лушпиння цибулі, бананової шкірки. Не впорається пристрій із поліетиленом, мотузками, тканиною та нитками. У цій статті ми розповімо, на що варто звернути увагу при виборі подрібнювача харчових відходів (диспоузера) для дому, щоб він ефективно справлявся з подрібненням відходів і служив вірним помічником на кухні довгі роки.
Потужність
Потужність - одна з важливих функцій подрібнювача харчових відходів. Чим потужніший пристрій, тим ефективніше він справляється з великим обсягом сміття та твердими відходами. Потужність електричних моделей диспоузера зазвичай становить від 500 до 1000 Вт. Можна зустріти менш потужні пристрої до 500 Вт. Вони компактні, економні та призначені для переробки невеликої кількості харчових відходів. Такий диспоузер підійде для малогабаритної кухні та невеликої родини. Оптимальним варіантом при виборі диспоузера буде потужність 500 Вт. Такий подрібнювач подолає будь-які побутові відходи і підійде для сім'ї, орієнтовно, з 4-5 осіб. Для великої кількості людей придбайте пристрій потужністю 700 – 1000 Вт.
Швидкість обертання дисків
Цей параметр визначає, скільки відходів буде перероблятися за хвилину. Для ефективної роботи вибирайте диспоузер зі швидкістю не менше 1400 об/хв та функцією перемикання швидкостей. М'які відходи перемелюються на низькій швидкості – тверді на вищій.
Об'єм циліндра
Харчові подрібнювачі для раковини, як правило, мають об'єм циліндра 700-1500 мл. При виборі пристрою орієнтуйтеся на кількість вільного місця під раковиною. Якщо його небагато – вибирайте диспоузер до 900 мл. Якщо місця достатньо і проживає велика кількість людей, то віддавайте перевагу об'єму пристрою 900 - 1, 2 л і більше.
Подрібнювач за обсягом камери вибирається залежно від кількості членів сім'ї:
для 2 осіб – 600-700 мл;
для 3-4 осіб – 700-900 мл;
для 5-6 осіб – 900-1200 мл.
для кафе, закусочних, їдалень, ресторанів – 1200-1500.
Технологія подрібнення
Розрізняють однорівневий, двухрівневий та трирівневе подрібнення харчових відходів. Чим більше стадій подрібнення має диспоузер, тим менший розмір частинок відходів на виході і тим менше навантаження отримує різальний інструмент (важливо при подрібненні великих або твердих відходів). Чим більше стадій подрібнення, тим краще, але й дорожче. У побутових диспоузерах зазвичай зустрічається одна стадія подрібнення.
Спосіб завантаження
Розрізняють безперервний (завантаження без відключення двигуна) та порційний ( після завершення перемелювання мотор вимикається) способи завантаження подрібнювача харчових продуктів. Пристрої з безперервним способом завантаження дорожчі.
Керування
Подрібнювачі харчових продуктів можуть керуватися пневмокнопкою (встановлюється на стільниці) або мати дистанційне управління. При виборі варто орієнтуватись на фінансові можливості.
Матеріал
Віддавайте перевагу диспоузерам із нержавіючої сталі. Вони більш надійні та довговічні, але металева камера збільшує ціну та підвищує рівень шуму.
Пластикова камера менш міцна, ніж металева. Такий матеріал використовується у бюджетних подрібнювачах.
Огляд популярних моделей
До найбільш зарекомендованих подрібнювачів харчових відходів можна віднести таких виробників, як: Bort, Hurakan, IN-SINK-ERATOR. Пропонуємо вам огляд технічних характеристик популярних моделей перерахованих брендів:
Характеристики |
Bort TITAN MAX POWER FULLCONTROL |
Bort TITAN 4000 PLUS | Hurakan HKN-FWD370A | Hurakan HKN-FWD450A | IN-SINK-ERATOR Supreme Evolution 100 | IN-SINK-ERATOR Model 56 |
Середня ціна, $ | 218 | 216 | 164 | 193 | 472 | 240 |
Потужність, кВт. | 0,78 | 0,56 | 0,37 | 0,45 | 0,52 | 0,22 |
Рівень шуму, дБ | 56 | 15 | 30 | 27 | ||
Швидкість обертання ножа, об/хв | 4100 | 3200 | 4200 | 4200 | 1425 | 1425 |
Обсяг робочої камери, л | 1,4 | 1,4 | 1 | 0,98 | ||
Тип двигуна | магнітний | магнітний | магнітний | магнітний | індукційний | індукційний |
Технологія подрібнення | трирівневий | трирівневий | однорівневий | однорівневий | дворівневий | однорівневий |
Спосіб завантаження харчових відходів | з безперервним завантаженням | з безперервним завантаженням | з порційним завантаженням | з безперервним завантаженням | з безперервним завантаженням | |
Функція реверсу | без автореверса | без автореверса | без автореверса | без автореверса | з автореверсом | з автореверсом |
Вага, кг. | 5,5 | 6,1 | 4,3 | 5 | 8,8 | 7,2 |
Детальніше ознайомитися та купити подрібнювач харчових відходів можна в нашому магазині в розділі "Подрібнювачі харчових відходів"
Утилізатор харчових відходів (діспоузер) для раковини. Використовується в невеликих кафе, ресторанах, для кухні громадського харчування та в побуті.
Утилізатор харчових відходів (діспоузер) для раковини. Використовується в невеликих кафе, ресторанах, для кухні громадського харчування та в побуті.
Утилізатор харчових відходів (діспоузер) для раковини. Використовується в кафе, ресторанах, для кухні громадського харчування та в побуті.
Утилізатор харчових відходів (діспоузер) для раковини. Використовується в кафе, ресторанах, для кухні громадського харчування та в побуті.
Утилізатор харчових відходів (діспоузер) для раковини 4100 об. / Хв. Потужність: 0,78 кВт. Діаметр зливного отвору: 90 мм.
Утилізатор харчових відходів (діспоузер) для раковини 4100 об. / Хв. Потужність: 0,78 кВт. Діаметр зливного отвору: 90 мм.